Test van de Tamron 70 - 210mm  F4  Di VC USD op de Nikon D7200

Als portretfotograaf ben ik gevraagd door Transcontinenta, de importeur van Tamron, om de nieuwe 70 - 210mm F4 te testen. Ik heb zelf de Tamron 70 - 200mm F 2.8 Di VC USD type A009 in gebruik voor mijn shoots. Wat direct opvalt als je de lens uit de doos haalt is dat hij een stuk kleiner is en lichter in gewicht. Dit is prettig, zeker als je langere tijd achter elkaar werkt met deze lens. De uitvoering is mooi, mat en slank. Er wordt een goede zonnekap bij geleverd en de lensdop is wat veranderd ten opzichte van de oudere modellen en deze werkt wat mij betreft stukken beter.

Ik ben eerst met deze lens een weekje op vakantie geweest in eigen land. De lens is door zijn gewicht makkelijk een dag mee te nemen. Het is uiteraard geen landschapslens. Zelf ben ik meer een detailfotograaf. In de dierentuin bijvoorbeeld kan je prima uit de voeten met deze lens. Ook kan je mooie natuurfoto’s maken maar voor vogelfotografie heb je wel wat te weinig in huis met 210mm. Het is wel zo dat je er een Tamron 1.4x of 2x teleconverter voor kunt kopen. Het geheel blijft dan nog steeds licht en compact. De sterke Tamron VC beeldstabilisatie zorgt er voor dat je ondanks de tele toch uit de hand kunt blijven werken. Zo heb ik zelf nog met een 1/50 uit de hand scherpe foto’s kunnen maken. Ik kan me zo voorstellen dat dit ook een hele fijn lens is voor straatfotografie. Wat bovendien erg prettig is aan deze lens is dat hij een interne zoommechanisme heeft. De lengte van het objectief zelf verandert niet bij het in-en uitzoomen. De bediening van de zoom is heel soepel, zeker in vergelijk met mijn Tamron 70 - 200mm F 2.8 Di VC USD.

Ik heb mooie foto’s gemaakt in het museum van Ton Schulten in Ootmarsum. Beelden gefotografeerd met de schilderijen van Ton Schulten op de achtergrond. Met F4 maakt deze lens een prachtig bokeh. Je kunt trouwens ook heel dichtbij fotograferen tot in de telestand, op 95 centimeter maak je fraaie close-ups.

Daarna heb ik een aantal portret-shoot’s gedaan met deze lens zowel buiten als binnen.Als portretlens is dit voor mij een hele prettige lens. Door het formaat en gewicht kan je lang doorwerken. Ik gebruik zelf nooit F2.8 voor mijn portretten dus mis dit ook helemaal niet. Ik wil graag veel scherpte op het hele gezicht en het haar van mijn model en kom dan al snel op F6.3 of hoger uit. De lens stelt goed en snel scherp. Ik ben zeer tevreden over de resultaten met deze lens.

Ga voor foto’s gemaakt met deze nieuwe Tamron lens naar: Portfolio/Tamron 70 - 210mm F4.

Mijn werk is ook te volgen op:                                                                     

Instagram: hajeve_pictures                                                                                     

Facebook: www.facebook.com/hajevepictures